Life's a beach - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Michael en Frank Chillen op de Antillen - WaarBenJij.nu Life's a beach - Reisverslag uit Kathmandu, Nepal van Michael en Frank Chillen op de Antillen - WaarBenJij.nu

Life's a beach

Door: michaelenfrankopcuracao

Blijf op de hoogte en volg Michael en Frank

16 September 2010 | Nepal, Kathmandu

Zwemmend in de zee, met in 1 hand boven water met een biertje er in, zijn we onderweg naar een vlot dat drijft in de zee. Onder een langzaam oranje/rozer wordende lucht van een ondergaande zon, werd de muziek van de dj-booth steeds zachter, maar nog net hard genoeg om er van te genieten. Op een vlot stond ik met mn beste maatjes te feesten op een mooie zomerse beat, met een biertje in je hand wat er nog mooier uitziet in het licht van een ondergaande zon. Dit was misschien wel het mooiste moment wat ik hier tot nu toe heb meegemaakt (op wellicht 1 na maar die details volgen later).

Dit alles speelde zich afgelopen zaterdag af op de Amstel Bright Welcome Party geregeld door Wereldstage voor alle stagiairs. Rond 1 uur vertrokken de bussen richting Porto Mari en na een busrit zoals we die wel vaker op een zaterdag hebben meegemaakt in Rotterdam in de nachtbus, kwamen we aan op een prachtig strand wat gelijk spuuglelijk werd toen het in no time vol zat met bierzuipende studenten.
Na de hele middag lekker geluierd te hebben op het strand en in de zee heb ik meegedaan aan een salsa-achtige les op het strand. Na wat oefenpassen lukte het complete dansje me al redelijk goed (hoe kan het ook anders met mijn waanzinnige gevoel voor ritme) met een danspartner van wie ik nu de naam al niet meer weet. 'S avonds, na het magische moment op het vlot, begon het feest pas echt goed. Nadat ik de limbo-wedstrijd had gewonnen (niet te geloven denk je? c'mon, i'm awesome!) en daarmee een doos amstel-brights had gewonnen, dachten we helemaal dat het feest kon losbarsten. Maar helaas bleek dat we die doos vol goud pas van de week konden ophalen op het kantoor van wereldstage. Ffs dat verzin je toch niet?! Maar dat mocht de pret niet bederven. Na een net zo gezellige busrit terug als de heenreis, kwamen we weer aan in de Nieuwestraat. Vervolgens nog doorgefeest in de Bermuda, een openluchtdiscotheek hier in de buurt, waar we ook nog een geweldige tijd hebben gehad. Mede door de lol om een niet nader te noemen jongen die het nog niet helemaal begrijpt en het dansen op de live muziek van een locale band met een niet nader te noemen dame, zorgde wederom voor een onvergetelijke avond.

De volgende dag was het de bedoeling om om 1 uur op Cabana Beach te zijn om studio sport te kijken. Helaas waren we net te laat om Feyenoord te zien, maar toen ik de uitslag hoorde was het misschien maar goed voor mn humeur dat ik er niks van gezien heb. Ik ben trouwens voor zo ver ik weet echt de enige echte fanatieke Feyenoordfan hier in de Nieuwestraat, but you'll never walk alone hé.
Vervolgens zijn we even gaan kijken bij wat huisgenoten die een proefduik hadden bij de duikschool waar tim(huisgenoot) stage loopt. Aanstaande zaterdag gaan Willy, Amber en Ik onze proefduik doen. Verder hebben we die zondag lekker op Mambo beach gelegen nog geprobeerd een toren van 5 man te maken maar Sanne Mandarijn zat bovenop dus dat was sowieso gedoemd te mislukken. Om 6 uur begon op het strand het Wet&Wild heppie auer, waar we weer lekkere stapels polar bier hadden ingekocht. Niet veel gefeest die avond, maar lekker aan t strand gezeten met een goed gesprek en een polar in de hand.

Zo zakte het weekend langzaam weg in de zee en begon de werkweek weer.

Deze viel echt gigantisch mee, ik ben nu een gerenomeerd makelaar. Iets waarvoor je in Olanda tig certificaten voor nodig hebt, is het hier van: doe je best en zorg dat je die appartementen verhuurd. Best geinig maar zoals de mensen die mij goed kennen weten is dat ik absoluut geen makelaar wil worden. Na een week vol met bezichtigingen komt het me nu al de strot uit. Elke keer hetzelfde verhaaltje, beetje gladde praat enz. Ik ging juist bij een vastgoedbelegger/projectontwikkelaar werken en dat lijkt me ook geweldig, maar daar heb ik nog weinig te maken gehad. Even snel die crack appartementen verhuren en dan me maar snel op het volgende project storten. Brengt wel voordelen met zich mee hoor, ik mag mn eigen planning maken dus heb het wel relaxed.

Dan komen we bij het feit waar iedereen zich over verbaasde: hoe kan die levende legende de eerste week al gelijk een hummer hebben gehosseld in z'n eerste week?!?
Hendly in the Building, he dennet, joer en jip;) Ik moest die dag wat investeerders wegbrengen naar het vliegveld en toen had ik dus lekker een dagje een kanasriegele Hummer H2(zie hyves voor een filmpje). Ik voelde me dus gelijk de koning van het eiland zoals je kunt begrijpen.

Dan nog even een kleine -jorisedit- In het vorige verslag schreef willy hoe iedereen bang was om van de hoge rotsen af te springen, maar het was alleen willy zelf die bang was;) Das mijn held. Willy is daarnaast de beste wingman die ik me ooit had kunnen wensen, echt goud.
De details volgen nog.

Dan nu het truienklassement:
Na een week vol met vlakke etappes komen de bergen nu in zich. Het klassement staat nog helemaal gelijk, we zijn allebei gestegen om de strijd om het wit omdat er verder nog geen bergen zijn geweest. Het rode rugnummer moet ik echter toekennen aan onze huisgenoot Tim. Hij is heel erg jong en agressief, helaas probeert hij het allemaal op een verkeerd soort fiets wat erg humoristische tafrelen oplevert.
Ik zelf zit nog niet echt op de goede fiets, heb nog niet de juiste bandenspanning gevonden denk ik, maar als ik eenmaal de goeie heb, denk ik niet dat ik nog van fiets ga wisselen en het dus houd bij 1 etappezege. En Willy weet niet in welk treintje hij zich moet aansluiten heb ik zo het idee. En juist om de problemen met de bandenspanning denk ik dat willy de grote favoriet blijft voor het geel.
Desalniettemin heb ik er al het vertrouwen dat wij allebei zonder kleerscheur op de Champs Elysée zullen aankomen.

I'll keep you posted!

Met de woorden van Joop Zoetemelk neem ik afscheid van jullie:
De tour win je niet op de fiets, maar in bed.

Lovers, vrienden en familie, ik spreek namens ons beiden: Wij missen jullie niet want wij zitten in het paradijs!

Ayoo,

Frenkie

*Op spelfouten gecontroleerd door Sanne Mandarijn dus mocht je nog wat fouten zien, blame it on the boogie.

• 17 September 2010 - 06:34

Sannemandarijn:

Pff echt niet, lees het net nog een keer door en zie weer heuuul veeeul fouten Frenky! Jij kan nog wel een lesje gebruiken ;)!
    xx

• 17 September 2010 - 08:26

Nootje:

Blij om te horen dat de bergen eraan komen! Dit zijn altijd spannende dagen! Nog niemand op doping gepakt? Ps. inderdaad wel een aantal spelfouten ;)

• 17 September 2010 - 10:14

Sgar:

Goed te lezen dat je je met je beste maatjes stond te feesten. Maar die bergen laten wel erg lang op zich wachten.

om met de woorden van Bram Tankink af te sluiten:
    Je moet een berg respecteren. Als je een vriend bent van de berg, dan wordt de berg ook een
    vriend van jou. Aan de voet van een berg zeg ik ook altijd: `Goh, wat ben j ij een
    verschrikkelijk mooie berg'.

groetjes!!

• 17 September 2010 - 10:55

Marja:

Nou als een carriere als makelaar niks voor je is kan je altijd nog columns gaan schrijven. Geweldig! Ik zie die boys hier al helemaal scheel kijken van de jaloezie van die mooie verhalen, haha.

• 17 September 2010 - 10:59

Arnolda:

Ik vond het weer een waanzinnig verslag! Als je huizen verkopen nu toch niet leuk vindt, kan je altijd nog naar de school voor journalitiek gaan!Ik vind je een super talent.Heb helaas als "juf" wel wat steekjes laten vallen bij de extra ondersteuning wat de spelling betreft. Maarja, ik moest je al op zoveel andere vlakken ondersteunen! (grapje) Ik geloof dat ik ook De Tour de France begin te begrijpen. Blijf genieten en nadenken. x

• 17 September 2010 - 11:02

Arnolda:

Oja, vergeten, ik vind de spreuk van Sgar wel erg mooi over die berg!Een geboren dichter die jongen!!!

• 17 September 2010 - 11:05

Arnolda:

Zijn er ook nog nieuwe foto's?

• 17 September 2010 - 11:45

Dennis:

Volgens mij spot ik hier een nieuwe columnist bij het NRC handelsblad;) nice verhaal ouwe, wordt alleen maar jaloerzer dat jullie daar zitten en als ik nu naar buiten kijk dat het keihard regent.:(

ps. de bergen op curacao vallen toch echt wel beetje tegen tot nu toe, hopelijk komt daar snel verandering in;)

• 17 September 2010 - 13:02

Denna:

Trouwens: Propz voor de verschillende quotes in deze column!!;)

• 17 September 2010 - 14:53

Frenks:

Om meer foto's te kunnen plaatsen moeten we meer fotoruimte kopen op deze site, dat is dus iets waar wij geen geld voor hebben. Het mooie is dat je ons wel fotoruimte kado kan doen! dus wat houd je tegen moeps;)

En sgar, ik vindt dat de mooiste uitspraak van alle reisverslagen! en ik had natuurlijk nog liever met jullie op dat vlot staan feesten boys! Check jullie later! homies 4 life!

• 17 September 2010 - 14:56

Merbs:

hahaha mooi verhaal weer fr3nkie
    hou t rustig en tot snel
    ayooooo

• 17 September 2010 - 16:06

AJ:

Je kunt zo bij het AD terecht op de sportverslaggeving, afgezien van die paar vautjes.
    Ook de reacties zijn top.
    Hopelijk zijn die bergen niet zo hoog dat je hoogtevrees krijgt.
    Een bekende renner, niet bepaald een klimmer, sprak ooit: "Beter geen ballen op je trui dan geen ballen in je broek".
    Big hug.

• 19 September 2010 - 12:02

Tiger:

Haai Ray, prachtig verhaal van een prachtige tijd. Nog survivaltechnieken nodig gehad? Kan mij een hoop technieken en houdingen voorstellen bij die salsa- en limbo avonturen van je. Grtz n have fun. P.s. tussenstand(kwartier voor tijd): Zootje uit zuid versus de godenzonen= 0-2 (spreek uit nul tegen twee).

• 22 September 2010 - 17:21

Zus:

Knarf, je hebt het weer voor elkaar hoor.. Moeps kon het weer niet laten en heeft extra fotoruimte voor je gekocht.
    Als je terug bent, wil ik mij graag inschijven voor de cursus "hoe-palm-ik-mijn-ouders-in"..

Kusje van zusje

• 23 September 2010 - 16:25

Dennis:

Hebben jullie btw een snoepreisje geboekt naar Nepal, katmandu??;)

• 27 September 2010 - 18:42

Annelot:

Lieve Frank en vooral Micheal,

Ik mis Micheal zo! Ik word nog elke nacht wakker en denk dan aan die ene nacht met jou :$. Heb je in NL zin om lekker te woelen en alles? XoX

• 28 September 2010 - 19:12

Arnolda:

Hé Frank, ik heb ruimte gekocht voor extra foto's.... gaan we die ook nog zien? x

• 29 September 2010 - 07:19

Insider:

Frank,

dan kan je gelijk de foto's erop zetten van je nieuwe vriendinnetje....of heb je hierover niets tegen je moeder gezegd ;)

• 29 September 2010 - 16:35

Frenks:

@ insider
    er valt niks te vertellen denk ik, niet zo'n goeie insider dus M. ben nogsteeds single hier;) ayoo

• 29 September 2010 - 16:51

Arnolda:

Ja, dus..... en die foto's nu?

• 29 September 2010 - 17:54

Jan:

He neeffie hoe is het, je verhalen zijn goed. Gaat het goed met je volgens mij heb je het wel naar je zin daar. Maar ik ben net zo benieuwd als je moeder naar die mooie vrouwen .Er staan pas negen foto,s op de site volgens mij hou je heel veel achter.

• 04 Oktober 2010 - 07:26

Grote Broer:

Kan jullie melden dat de echte ''baas'' in december op bezoek komt. Controleren of jullie wel Curacao waardig zijn en wel genoeg feesten ;). Van 7 t/m 23 december!

• 06 Oktober 2010 - 11:27

Mutti:

Tis stil aan de overkant, grote zus is in delucht onderweg naar broertje.